Hjärnskakning

Igår fick vi åka med Maya till akuten efter att hon blivit sämre och sämre under eftermiddagen. Hon klagade redan  är vi va på väg hem från dagis att hon hade ont i huvudet. Men det va när vi kom hem som vi förstod att något va fel. För det första ville hon sitta i min famn och Gunnar fick inte röra henne... bara där tyckte jag det va konstigt då det alltid är pappa som gäller. Hon satt och klagade över smärtan i huvudet, hon kröp ihop i fosterställning och snyftade om vart annat. Hon sa att hon mådde illa och ville kräkas, men inget kom. Jag frågade om hon hade ramlat på dagis, hon sa att hon ramlat av den stora sparkcykeln och slagit huvudet i asfalten. Vi ringde dagis och frågade, men det va ju inte samma personal då som det va på förmiddagen. Dock sa pedagogen det att det är många barn som brukar ramla av sparkcyklarna men att det inte brukar vara någon större fara. Känner ändå lite såhär att barnen borde ha hjälm på sig om de ska åka på såna. Maya har alltid hjälm på sig när hon använde  sparkcykeln här hemma. Jaja...

Väl inne på akuten så kräks Maya. Hon är trött och orkar knappt hålla sig vaken. Personalen på akuten sa att de i vanliga fall brukar skicka hem barn som slagit I huvudet då det inte brukar vara några större fel på dom. Men de såg att Maya inte betedde sig och agerade normalt. Så det blev några timmar på akuten här i stan i väntan på att slussas vidare till Barnavdelnigen på sjukan i Skövde. 

Då det är Gunnar som har körkort så blev det han som fick köra till KSS. Natten hade varit lugn, men när Maya vaknade och började röra på sig så kräktes hon. Fick sms av Gunnar alldeles precis nu att de får stanna till minst lunch, sen får vi se. 

Kommentera här: