En liten dialog...

Min äldsta bror i telefon med sin dotter:

"-Hallå, det är Mira!
-Hej gumman. Det är jag.
-Vem är det?
-Men, det är ju jag, pappa?!
-Jaha... Du lät som en gammal gubbe, så jag kände inte igen dig."

Graviditetsvecka 39 (38+0)

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.
 

Negativ..

Jag vill bara lägga mig i koma tills det är dags!
Frustrerad är bara förnamnet... 14 dagar kvar till beräknad förlossning... jag kommer garanterat att gå över trots alla jävla värkar som kommer varenda dag. Hade ju vart en annan sak om jag inte behövt andas igenom alla värkar som kommer.. och den där ständiga molande värken gör mig inget, den gör ju inte speciellt ont.
Börjat samla på mig vätska nu också, blir mer och mer för varje dag, har inga fotknölar kvar :p
 
Blir irriterad för minsta lilla, tar illa vid mig för minsta lilla... mina klänningar sitter inte bra längre, känner mig tjock, hemsk och otymplig. Försöker att göra mig ordning varje dag för att slippa känna mig så hemsk... typ göra ordning håret, smeta på lite maskara och kajal, ha nå finare kläder på dagarna när jag är ute bland folk.
Självförtroendet är i botten! Jaja, allt detta kommer vara så värt när den lilla tittar ut... Men ni som vart gravida hoppas jag förstår vad jag menar...
 
Vi hämtade en vagn hos Gunnars syster igår. För den vi fick av brorsan luktar förråd och lite mögelaktikt p.g.a att den stått i ett förråd de senaste 6 åren. En BRIO var det vi fick, bara 2 år gammal.Vägen hem var ingen höjdare... Fattar inte varför värkarna blir värre när man åker bil? Satt och koncentrerade mig på andningen hela vägen, gjorde så jävla ont... brydde mig inte ens att Gunnar lyssnade på sporten, som handlade om basket (såå jävla tråkigt) hela vägen hem :p